Close

Provincie Zuid-Holland

AmbtenarenBurgemeestersFractievolgers/burger(raads)ledenGedeputeerdenGemeentesecretarissenGriffiersRaadsledenStatenledenWethouders

ArmoedebestrijdingBetrouwbare overheidCoronaEconomieSociaal domein

Hebben we voldoende zicht op de financiële gevolgen van de coronapandemie voor inwoners van Zuid-Holland? En hoe vangen gemeenten deze problematiek op? Om antwoord te vinden op deze vragen deed Panteia in opdracht van de provincie onderzoek naar armoede in Zuid-Holland.

In deze aflevering deelt onderzoeker Paul Vroonhof de resultaten en bezoeken we het stadhuis van Rotterdam om in gesprek te gaan met de wethouder van armoedebestrijding en schuldhulpverlening Michiel Grauss. Hij vertelt ons over de Rotterdamse armoedeaanpak: wat werkt wel en wat niet? Armoede in Zuid-Holland: komen we in rustiger vaarwater? Of moet de echte storm nog oplaaien?

Deze podcast is gebaseerd op ons onderzoek De impact van Corona op armoede en daarmee op gemeenten in Zuid-Holland. Wil je meer weten over hoe we onze provincie zo inclusief mogelijk kunnen inrichten, bekijk dan onze themapagina Inclusiviteit.