Close

Professor Marcel Boogers en Job van Meijeren delen hun ervaringen, inzichten en praktische tips over het verbeteren van het democratisch samenspel tussen college, gemeenteraad en inwoners.

11 april 2024
11:00 - 12:30

Online
via een link die u ontvangt na aanmelding

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Burgemeesters, Gemeentesecretarissen, Griffiers uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

We zien dat de lokale democratie in veel gemeenten onder hoogspanning werkt. Soms vanwege politieke aanleiding, maar vaak ook door de forse opgaven waarvoor gemeenten staan en het toegenomen takenpakket voor de lokale volksvertegenwoordiging.

 

Necker werkte de afgelopen twee jaar in tal van gemeenten aan het democratisch samenspel met een aanpak waarbij vanuit bestuurlijke waarden cultuur, structuur en samenspel wordt versterkt.

 

Uit deze ervaringen willen we lessen en tips delen waarmee je in je eigen gemeente aan de slag kunt gaan. Wilt u meer handvatten om het samenspel tussen raad, college, en organisatie in uw gemeente te kunnen verbeteren?

Programma

11.00

Spreker 1: Prof. Dr. Marcel Boogers

www.necker.nl/persoon/marcel-boogers/

Marcel is bijzonder hoogleraar Democratie en Transitie aan Universiteit Utrecht en onderzoeker en adviseur bij Necker. Zijn onderzoek richt zich op lokaal en regionaal bestuur, interbestuurlijke verhoudingen en de democratisering van complexe besluitvormingsprocessen. Marcel is auteur van het boek Van kluitjesvoetbal naar samenspel, waarin hij beschrijft hoe democratisch samenspel verbeterd kan worden.

11:00

Spreker 2: Job van Meijeren MSc.

www.necker.nl/persoon/job-van-meijeren/

Job is bestuurskundige en werkzaam als trainer, adviseur en onderzoeker bij Necker. Hij heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Job is manager van het adviesteam dat trajecten uitvoert over democratisch samenspel bij gemeenten, waterschappen en provincies.

Partners

Necker

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail