Close

Graag nodigen we je uit voor de Webinar klaar voor de Omgevingswet: financiën en VTH.

Aanmelden

13 oktober 2022
09.30 - 11.00
Zet in mijn agenda

Online
via De aanmeldlink staat onderaan

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Ambtenaren uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

De invoering van de Omgevingswet én de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) roept veel vragen op over de financiële gevolgen en het vergunningen, toezicht en handhaving-beleid (VTH) en de uitvoering daarvan. Naast de vragen die dit oproept, is er over het thema inmiddels al veel kennis vergaard. Maar, waar zit die kennis en hoe kan die worden gedeeld? Ook zijn er instrumenten ontwikkeld die kunnen helpen bij de implementatie van de Omgevingswet. Welke instrumenten zijn dat? 

We gaan hierover in gesprek met specialisten. Van de VNG verwelkomen we Patricia Palmen en Paul Huigens. Patricia is coördinator implementatie VTH en Paul is coördinator Financiële en Structurele Effecten van het Programma Invoering Omgevingswet. Marnix Duinkerken is erbij om vanuit zijn praktijk in de gemeente Delft te vertellen. Marnix is beleidsmedewerker VTH Omgevingswet met ervaring als opdrachtgever en toezichthouder. Eline van Dis werkt als toezichtbouder Omgevingsrecht bij de provincie. Zij zal wat vertellen over de inhoud en systematiek van de beleidscyclus VTH met doorkijk naar de omgevingswet. Tijdens de Webinar kan je via de chat actief vragen aan de tafelgasten stellen. Kortom het belooft een interessante, interactieve en afwisselende bijeenkomst te worden. 

Bij voldoende belangstelling organiseren we hierna een fysieke netwerkbijeenkomst, waarin dieper op dit thema kan worden ingegaan en kennis kan worden gedeeld. 

Ben jij financial of op een andere manier betrokken bij het VTH-stelsel, of ben je betrokken bij het interbestuurlijk toezicht hierop, meld je dan aan!  

Partners

Provincie Zuid-Holland

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail