Close

De Watermanlezing is een initiatief van de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) en de Provincie Zuid-Holland.

1 november 2023
16.00 - 17.30

Locatie
De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag

Door

Zuid-Holland Academie

Voor uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

De Watermanlezing is een initiatief van de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) en de Provincie Zuid-Holland. De lezing vindt jaarlijks plaats als eerbetoon aan dr. ir. Ronald E. Waterman, internationaal deskundige op waterbouwkundig, milieu- en civieltechnisch gebied. Hij was lange tijd statenlid en adviseur van de Provincie.

Minister Mark Harbers schreef in november 2022 dat water en bodem sturend zijn voor de inrichting van ons land: “Zodoende kunnen we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat blijven leven, wonen en werken.”

De vraag is echter: hoe dan? Daarover gaat deze Watermanlezing met Mark Harbers (demissionair minister van infrastructuur en waterstaat) en Dieuwertje Wallaart (plaatsvervangend voorzitter Jonge Klimaatbeweging).

Daarnaast is er een panelgesprek met Frank Groothuijse (professor omgevingsrecht), Rizal Sebastian (lector Future Urban Systems) en Jeannette Baljeu (gedeputeerde water en bodem).

Ook wordt een prijs uitgereikt aan een student.

Partners

Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) en de Provincie Zuid-Holland

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail