Close

Meld jouw driehoek aan voor de regionale leerbijeenkomst Versterking lokale driehoeken - Besturen doe je - beter - samen! op 9 juni 2023 in Zuid-Holland

9 juni 2023
13:00 - 16:00

Locatie
N.t.b.

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Burgemeesters, Gemeentesecretarissen, Griffiers uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

De lokale democratie is vitaal én staat onder druk. De lokale driehoek van burgemeester – griffier – gemeentesecretaris draagt bij aan stabiliteit en ondersteunt en faciliteert de gemeenteraad en het college in het agenderen en realiseren van uitdagende democratische ambities en vraagstukken. En dat is vanuit verschillende rollen, posities, competenties en karakters soms niet makkelijk. Om het samenspel tussen burgemeester – griffier – gemeentesecretaris te versterken organiseren de Vereniging van Griffiers, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Gemeentesecretarissen in 2023 een regionale bijeenkomsten op vrijdagmiddag 9 juni tussen 13.00 – 16.00 uur. Dit doen we met behulp van een (serieus) driehoek-spel met herkenbare praktijkdilemma’s.

Voor, tijdens en na de werksessies, die onder leiding staan van adviseurs van BMC, is er alle ruimte voor bewustwording, dialoog en reflectie op de context, dilemma’s, spanningen, rolopvattingen en patronen van uw eigen driehoek en voor intervisie daarop met uw collega’s. De leerbijeenkomsten van een dagdeel (middag) zijn bedoeld voor deelname door uw voltallige driehoek en voor maximaal zes driehoeken. Vol = vol.

Meld jullie nu aan met jullie motivatie en initiële leerdoelen. Aanmelden kan tot 2 weken voorafgaand aan de bijeenkomst via cbd@bmc.nl. Bij toelating ontvangen jullie een week voor aanvang het programma en het ‘huiswerk’ voor op de heen- en terugweg. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar wel de verplichting om als je zegt te komen, er ook te zijn. We zoeken nog locaties om de bijeenkomst te houden. Mocht je de andere driehoeken willen en kunnen ontvangen in jullie gemeentehuis, laat het ons weten.

Besturen doe je – beter – samen !

Kijk voor meer informatie op de website: Meld jouw driehoek aan voor regionale leerbijeenkomsten 2023 | VGS (gemeentesecretaris.nl)

 

Partners

Vereniging van Griffiers, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Gemeentesecretarissen

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail