Close

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, de Vereniging van Griffiers en de Vereniging van Gemeentesecretarissen organiseren een extra regionale leerbijeenkomsten Versterking lokale driehoek.

1 december 2023
13.00 - 16.00

Locatie
Volgt (ergens in Zuid-Holland)

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Burgemeesters, Gemeentesecretarissen, Griffiers uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

Burgemeester, griffier of gemeentesecretaris en geïnteresseerd in het versterken van het lokale samenspel? Kom in jouw regio naar de bijeenkomst van de beroepsverenigingen en ga met een serious game en driehoekspel aan de slag met herkenbare praktijkdilemma’s. Wegens het succes worden nog 2 bijeenkomsten georganiseerd!

De lokale democratie is vitaal én staat onder druk. De lokale driehoek van burgemeester, griffier en gemeentesecretaris draagt bij aan stabiliteit van het lokaal bestuur. En vervult een belangrijke rol in de ondersteuning  van de gemeenteraad en het college  bij het agenderen en realiseren van uitdagende democratische ambities en maatschappelijke vraagstukken. Met daarbij de zorg voor de integriteit, weerbaarheid en goede omgangsvormen. En dat vraagt om slim samenspel vanuit verschillende rollen, posities, competenties en karakters.

Regionale leerbijeenkomsten

Om het samenspel tussen de driehoek te versterken, organiseren het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB), de Vereniging van Griffiers (VvG) en de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS) zes regionale bijeenkomsten. Dit doen ze met behulp van een serious game en een driehoekspel met herkenbare praktijkdilemma’s. Voor, tijdens en na de werksessies, die onder leiding staan van adviseurs van BMC, is er alle ruimte voor bewustwording, dialoog en  reflectie op de context, dilemma’s, spanningen, rolopvattingen en patronen van jouw eigen driehoek en voor intervisie daarop met jouw collega’s.

Vol is vol, dus meld je nu via cbd@bmc.nl met jullie motivatie en initiële leerdoelen. Aanmelden kan tot 2 weken voorafgaand aan de bijeenkomst. Bij toelating ontvang je en week voor aanvang het programma en het ‘huiswerk’ voor op de heen- en terugweg. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar wel de verplichting om als je zegt te komen er ook te zijn. We zoeken nog locaties voor de bijeenkomsten. Mocht je de andere driehoeken willen en kunnen ontvangen in jullie gemeentehuis, laat het ons weten.

Partners

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, de Vereniging van Griffiers en de Vereniging van Gemeentesecretarissen

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail