Close

Deze 2e praktijkconferentie biedt praktische handvatten voor het opzetten en organiseren van een burgerforum en deelt de lessen uit de praktijk.

Aanmelden

13 juni 2024
13.30 - 17.00
Zet in mijn agenda

Locatie
Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Ambtenaren, Burgemeesters, Gemeentesecretarissen, Raadsleden, Statenleden, Wethouders uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

De VNG en het ministerie van BZK ondersteunen sinds het voorjaar van 2023 8 gemeenten in de pilot burgerfora. Als onderdeel van deze pilot organiseren we 2 bijeenkomsten voor gemeenten en provincies om de lessen uit de praktijk te delen. In oktober vond de 1e praktijkconferentie plaats.

Deze 2e praktijkconferentie is tevens de slotbijeenkomst van de pilot burgerfora en biedt praktische handvatten voor het opzetten en organiseren van een burgerforum.

Dit jaar vinden ongeveer 30 burgerberaden plaats en inmiddels zijn er 20 afgerond. In minstens 60 gemeenten en provincies worden momenteel plannen gemaakt om een burgerberaad te organiseren. Kortom, het is tijd om de tussenstand op te maken. Hoe is de eerste ronde burgerberaden verlopen? En wat kunnen we daarvan leren voor de toekomstige burgerberaden?

Partners

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail