Close

Platformen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. hoe ziet deze digitale transformatie er bij de overheid uit? En hoe draagt dit bij aan brede welvaart?

4 april 2024
13.00 - 16.30

Locatie
Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag

Door

Provincie Zuid-Holland, & Zuid-Holland Academie

Voor Ambtenaren, Bestuurders uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

Platformen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alle sectoren transformeren: de retail, zorg, arbeidsmarkt, reisbranche, taxibranche. Allen zijn onder invloed van platformtechnologie fundamenteel veranderd. Als dit zo is, hoe ziet deze digitale transformatie er bij de overheid dan uit? En hoe draagt dit bij aan brede welvaart? Hoe geven we publieke platformen vorm en hoe werkt een overheid als platform zelf?

Graag nodigen we je uit om onderdeel te zijn van de disruptie: Dag overheid, hallo platform! Een inspirerende en verbeeldende middag met een bloedserieuze inhoud. Het gaat over de toekomst van de overheid en publieke platformen. We laten ons verleiden door diverse toekomstscenario’s. Moderator Ben van der Burg laat een panel van jonge toekomstmakers en ervaren leiders zich buigen over de urgentie en de impact van deze ontwikkeling. Tevens presenteert Futur, het jonge ambtenarennetwerk, hun visie op de toekomst van de overheid. We kijken naar publieke waarden en belangen, bureaucratie, democratie en de vormen van bestuur en organisatie.

Als prominenten zijn o.a. aanwezig: Martijn van der Steen (co-decaan en adjunct-directeur NSOB en bijzonder hoogleraar EUR), Nitesh Bharosa (hoogleraar Govtech TU Delft), Cora Smelik (lid raad van bestuur Kadaster), Geert-Jan Bogaerts (voorzitter stichting PublicSpaces en hoofd afdeling Innovatie en Digitale Media VPRO), Mark Vermeer (directeur Digitale Overheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken) Frederik Zevenbergen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) en Jan van Ginkel (loco-provinciesecretaris Zuid-Holland). De middag wordt begeleid door Ben van der Burg, oud schaatser en IT-ondernemer, bekend van BNR-nieuwsradio.

Praat mee en reflecteer samen aan de hand van de scenario’s of de overheid en jouw baan over 20 jaar nog bestaan!

Partners

De Provincie Zuid-Holland

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail