Close

De Quick Scan Lokale Democratie is een prachtig instrument bij het werken aan lokale democratie en het bevorderen van participatie.

14 mei 2024
13.00 - 14.00

Online
via een link die u ontvangt na aanmelding

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Gemeentesecretarissen, Griffiers, Raadsleden, Wethouders uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

Deze online inspiratiesessie over de Quick Scan is leerzaam en inspirerend, zowel voor geïnteresseerde gemeenten als voor gemeenten die al gewerkt hebben met dit instrument.

Hoe ziet een Quick Scan-traject eruit en hoe start u hier nou mee als gemeente? De Quick Scan is laagdrempelig en gemakkelijk in gebruik, maar om er echt voor te zorgen dat u een vliegende start kunt maken en bij de hand kan worden genomen in het traject, zijn er inspiratiesessies. Hierin wisselen gemeenten indrukken uit en beantwoorden zij elkaars vragen.

Samenwerking gemeenten rond de Quick Scan

De deelnemers aan de sessie wisselen kennis en ervaringen uit, er is veel ruimte om elkaar te bevragen. Aan de orde komen de verschillende benaderingen en de lessen die uit de Quick Scan-trajecten voortvloeien. Daarom is de bijeenkomst interessant en verrijkend voor gemeenten die de scan al gedaan hebben, maar biedt deze ook veel informatie en ondersteuning voor gemeenten die nog nadenken over het inzetten van de Quick Scan Lokale Democratie.

Het is de bedoeling dat griffiers die het Quick Scan-traject al hebben afgerond de rol aannemen van begeleider en sparringpartner bij nieuw gestarte gemeenten. Inmiddels hebben al meer dan 60 gemeenten op deze wijze succesvol aan de Quick Scan deelgenomen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het Netwerk Democratie in Actie:

Partners

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail