Close

Hans Vollaard geeft een toelichting op het kiezersonderzoek nav de provinciale verkiezingen van 2023. Hij geeft antwoord op de vragen: ‘Waarom is het vertrouwen in de provinciepolitiek gedaald?’

26 maart 2024
19.30 - 21.30

Online
via een link die u ontvangt na aanmelding

Door

Statenlidnu, & Zuid-Holland Academie

Voor Statenleden uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat de provinciale verkiezingen plaatsvonden. De uitslag van die verkiezing is geanalyseerd door de Universiteit Leiden, de Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht. Hun bevindingen hebben de onderzoekers vastgelegd in het kiezersonderzoek ‘Burgers en boeren in beweging’.

Op 26 maart organiseert Statenlidnu een onlinebijeenkomst over dat kiezersonderzoek. Tussen 19:30 uur en 20:30 uur geeft Hans Vollaard een toelichting. Vollaard is hoofddocent aan de Universiteit van Utrecht en één van de auteurs van het onderzoek. Hij vertelt over de onderwerpen die stemmers het belangrijkst vonden, waarom het vertrouwen in de provinciepolitiek is gedaald, en hoe stemmers terugkijken op hun stem.

Daarna geeft Liesbeth van de Wetering, Programmamanager Kwaliteit Openbaar Bestuur bij de provincie Groningen, praktijkvoorbeelden van hoe inwonersparticipatie in haar provincie vorm krijgt. Natuurlijk is er  ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Partners

Statenlidnu - Vereniging voor Statenleden

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail