Close

Laat je op vrijdag 10 november inspireren en ontmoet collega-bestuurders en volksvertegenwoordigers tijdens het jaarlijkse najaarscongres van de Provincie Zuid-Holland en de VZHG.

10 november 2023
09.30 - 13.30

Locatie
CORPUS Oegstgeest, Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

Door

Zuid-Holland Academie

Voor Bestuurders, Volksvertegenwoordigers uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

Laat je op vrijdag 10 november inspireren door hoogleraar Bestuurskunde Caspar Van Den Berg en ga o.l.v. dagvoorzitter Sanneke Nulkes in gesprek met collega-bestuurders en volksvertegenwoordigers in Zuid-Holland over hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat het voor iedereen mogelijk is mee te doen in onze samenleving en democratie, tijdens het jaarlijkse najaarscongres van de VZHG en de Provincie Zuid-Holland. Het thema van dit jaar is ‘Ik, ik, ik en waar is de Wij?’
Diverse sprekers van kennisinstellingen, gemeenten en provincie zullen met u plenair en in deelsessies de dialoog aangaan. Wat kunt u op 10 november in CORPUS te Oegstgeest verwachten? Bekijk hieronder het programma!

 

Programma

09.30 - 10.00

Inloop

10.00 - 10.10

Opening en welkom door dagvoorzitter Sanneke Nulkes (bekend o.a. als schrijver van het boek ‘Succesvol in de politiek’)

10.10 - 10.25

Openingswoord door Commissaris van de Koning Provincie Zuid-Holland, Jaap Smit

10.25 - 10.40

Gesprek met de voorzitter van de Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten, Jolanda de Witte

10.40 - 11.15

Keynote speech door hoogleraar Bestuurskunde en Eerste Kamerlid Caspar van den Berg

11.15 - 11.30

Koffiepauze

11.30 - 12.30

Kennissessies

In iedere kennissessie deelt een betrokken Zuid-Hollandse bestuurder zijn of haar ervaringen met het betreffende onderwerp. De keuze voor een kennissessie kunt u bij binnenkomst aangeven.

  • “Hoe dichten we de kloof tussen Bestuurlijk Nederland en Afgehaakt Nederland?” door René Cuperus, columnist, politiek strategisch adviseur en medeauteur van de “Atlas van Afgehaakt Nederland”.
  • “Participatie & Vertrouwen: Baat het niet, dan schaadt het niet?”, door Saskia Bisschops, onderzoeker en promovendus aan de Open Universiteit.
  • “Gezag herwinnen, waarom zou je? Waarom participatie van jonge mensen ook jou aangaat”, door Elena Carmona van Loon, oprichter Young Academy of Life en eigenaar van Carmona Ontwikkeling.
  • “Over bestaanszekerheid, bureaucratie en alledaags maatwerk”, door Eelke Blokker, actieonderzoeker van het Instituut voor Publieke Waarden
12.30

Afsluiting met aansluitend een netwerklunch

Partners

Zuid-Holland Academie, Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en Provincie Zuid-Holland

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail