Close

Als wethouder ben je voor veel mensen ‘het gezicht' van een bepaald beleidsterrein of dossier. Beslissingen kunnen gevolgen hebben voor de directe leefomgeving van de mensen in jouw gemeente.

29 februari 2024
10.00 - 12.00

Locatie
Volgt (Den Haag)

Door

Wethoudersvereniging, & Zuid-Holland Academie

Voor Wethouders uit alle gemeenten in Zuid-Holland

Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail

Over de bijeenkomst

Maatschappelijke onrust op lokaal niveau

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar maatschappelijke onrust op lokaal niveau. Daarom start het Centre of Expertise Veiligheid en Veerkracht van Avans hogeschool in opdracht van de Wethoudersvereniging met een onderzoek naar dit thema. Het onderzoek heeft tot doel om enerzijds inzicht te krijgen in dit fenomeen en anderzijds om op basis van de bevindingen te komen tot concrete handelingsperspectieven voor jou als wethouder om de manifestatie en gevolgen van maatschappelijke onrust te beperken en/of in goede banen te leiden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Kim Geurtjens en dr. Diana Marijnissen, beiden als onderzoeker verbonden aan het Centre of Expertise Veiligheid en Veerkracht en begeleid door dr. Julien van Ostaaijen, lector Recht en Veiligheid bij Avans hogeschool.

Focusgroepen

Om inzicht te krijgen in jouw ideeën over maatschappelijke onrust in zijn algemeenheid en mogelijke handelingsperspectieven in het bijzonder, nodigen wij jou graag uit voor een zogenaamde focusgroep. Dit is een bijeenkomst waarbij je met een groep van circa 8 collega’s onder leiding van één van de onderzoekers kennis uitwisselt over jouw ervaringen en omgang met maatschappelijke onrust.

Partners

Wethoudersvereniging

De Wethoudersvereniging

Avtar

Vragen?

Close
Avtar

Heb je vragen? Neem contact op met Cynthia Bockstart.
Stuur een e-mail